Etherische olie

Een etherische olie wordt gedestilleerd uit 100% natuurlijke plantenextracten. Dit ruikt heerlijk puur en is tegelijkertijd veel gezonder voor de luchtwegen. Veel mensen passen een etherische olie toe bij verkoudheid of aromatherapie. Wij leveren vooral etherische oliën omdat het echte boom- en plantenextracten betreft en geen synthetische namaak uit een laboratorium.

Benut alle voordelen van een geurmachine door deze te vullen met een etherische olie uit de Franse parfumstad Grasse of vanuit het Eskagé lab. U profiteert van de volgende pluspunten:

Kwaliteit

Er wordt een natuurlijke aroma in de ruimte verstuifd bij een etherische olie. Al onze geuren zijn gekeurd en gecertificeerd. Deze professionele aanpak waarborgt de gezondheid. Veel geurmachine leveranciers profileren zich met gezonde geuren maar feitelijk is er pas sprake van een echt natuurlijke geur bij een 100% plantaardig extract. Zodra er niet gesproken wordt over etherische olie is er een synthetische component toegevoegd; kunstmatig dus.

Antibacteriële werking

Er wordt veel onderzoek verricht naar de luchtzuiverende werking van etherische oliën. Meerdere wetenschapper van het Erasmus Medisch Centrum geven aan dat planten- en plantenextracten zeer effectief kunnen worden ingezet om virussen en bacteriën in de lucht te reduceren. Zo is er gedurende het pollenseizoen bijvoorbeeld ook in lichtere mate sprake van corona. Met een etherische olie kunt u de kracht van plantenextracten ook binnen voortzetten.

Pepermunt etherische olie

Wij gebruiken pepermunt olie frequent in de mix van etherische olie melanges. Het ruikt verfrissend en activeert lichaam & geest. Het heeft tevens een antibacterieel effect.

Lavendel etherische olie

Het is algemeen bekend dat lavendel niet alleen een heerlijke geur verspreidt maar tevens kalmerend werkt. Er zijn veel klanten die lekker ontspannen met een lavendelgeur. Ruik de pure natuur.

Lemon etherische olie

Wij gebruiken een vleugje citroengeur in vele geurenmixen voor extra frisheid. Een lemonextract een antibacteriële werken dat tevens vervelende geurtjes kan afbreken. Ook bij griep, verkoudheid en preventie tegen virussen wordt van een citroen / lemongrass etherische olie gebruik gemaakt.

Dennen / naaldbomen etherische olie

Wij beschikken over verschillende etherische oliën van dennen, naaldbomen, cederhout of Cypres. Deze hebben een positieve werking op het immuunsysteem en de luchtwegen.

Eucalyptus etherische olie

Veel mensen associëren eucalyptus met de sauna of een kruidenbad. Dit plantenextract wordt in etherische olie vorm vaak toegepast bij verkoudheid of luchtwegklachten. Eucalyptus wordt veelvuldig ingezet bij mensen met COPD klachten.

Etherische olie voor betere gezondheid

Er is aantoonbaar bewijs dat geurmachines met een etherische olie bijdragen aan de gezondheid. Hiermee is dit een perfecte toepassing voor:

Kosten

Etherische oliën zijn duurder dan de reguliere aroma. De samenstelling bevat meer kostbare bestanddelen en de vloeistoffen vervliegen sneller. Als tegenprestatie bieden etherische oliën wel veel meer waarde. Wij adviseren om deze 100% puur natuur toepassing met name in te zetten op plekken waarbij het niet sec om een lekkere geur draait maar ook om de overige voordelen.